Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Aakeat laakeat pellot ynnä muut ympäröivät remuamispaikat

Tallirakennuksen ympärillä on jos jonkinlaista aitausta. On tarhaa ja laidunta, kenttää ja pihaa. Alempana esitellään tarkemmin mitä kaikkea alueeseemme kuuluu!

Talli

Lähdetään liikkeelle koko tilan sydämestä - tallista. Vanhasta kivinavetasta remontoitu talli sisältää 6 karsinaa ja varustehuoneen. Karsinoista kaksi (nro 5 ja 6) ovat muita suurempia. Ne on tarkoitettu joko varsoville/varsan kanssa oleville tammoille, sekä normaalia isommille hevosille. Hanat löytyvät varustehuoneesta, ja käytävän päästä.

Karsinapaikat: 1: Rica Honey 2: Marabou 4: Caribo 5: Vesipeto Mer 6: Free Willy CTB
 

Tarhat

Ylemmässäkin kuvassa näkyvät kaksi tarhaa ovat hiekka/maapohjaisia, ja aidat muodostuvat lankkujen ja aitalangan kombosta. Heinää ja vettä on jatkuvasti tarjolla. Suomenhevosori Vesipeto Mer käyttää tarha numero ykköstä, mutta nro 2 on tyhjillään.

 

Laidum

 Sähkölangalla rajattu iso alue on turvallista peltoa. Ruoan ja juoman  lisäksi sieltä löytyy katos, joka suojaa pahimmalta sateelta ja viimalta. Talvisin  katokselle viedään paksu kerros olkea, jotta sielä olisi lämmin ja  mukava köllötellä. Portti laitumelle löytyy pihanpuoleiselta sivulta,  läheltä tallin isoja ovia. 

Laitumen saa tarvittaessa jaettua kahtia, mutta tällä hetkellä se on yhtenä kappaleena Maraboun ja Rica Honeyn käytettävänä.

 

 

Kenttä

Hiekkapohjainen ja aidattu kenttä on rakennettu kökällä
ja kovalla työllä, ajatuksena että sielä voisi järjestää 
jopa pieniä kisoja. Esteet ja tötteröt löytyvät tallin seinustalta, ja kentän pöllytessä kesäisin hiekan voi kastella letkulla, jonka voi kiskoa mukaansa varustehuoneesta.

 

Metsä ja pellot

 Ponikujaa pitkin pääsee naapurimme Kalevin  omistamille pelloille, joita saa käyttää niiden ollessa  sängellä/lumikerroksen alla. Metsä taas on valtion  omistuksessa, ja täten sielä saa kulkea vapaasti. Polkuja  on rajattomasti, ja mikä estää luomasta niitä lisää? Voit  löytää mitä tahansa, kun lähdet tutkimusretkelle metsän  syövereihin!

Ponikuja, piha ja Janen talo

Tallin pihaan kaartava Ponikuja vie aina keskustaan asti, matkaa on n. 20 kilometriä. "Naapurimme" Adinan ponitila on noin 30 km matkan päässä. Saamme käyttää tarvittaessa Adinan maneesia ynnä muita ylellisyyksiä, mitä omalta talliltamme ei löydy. Tie on yleensäottaen melko hiljainen, joten siinä uskaltaa kulkea hevosten kanssa. Paikalliset autoilijat osaavat käyttää liikenteessä järkeä, ja väistävät ratsukoita. 

Pihassa on tilaa kääntyä autolla, vaikka mukana olisi isokin hevoskoppi. Pihalta lähtee myös polkuja metsään.

Janen talo on pieni punainen "mummonmökki". Jos poikkeat tallillamme, tule ihmeessä kahville!

 

Piirroskuvat C: Jane - älä kopioi!
Valokuvat: © Narien vapaat

Virtuaalitalli - mitään ei tapahdu oikeasti.

©2019 Pihapiirin talli - suntuubi.com